Categories
Сцена & Муабети

Кокошка на Куба снела јајце – рекордер

Кокошката Тити од Куба, го собори светскиот рекорд – таа снела јајце тешко 180 грама.

Кокошката Тити од Куба, го собори светскиот рекорд – таа снела јајце тешко 180 грама.
Јајцето ќе влезе во Гинисовата книга на рекорди доколку биде официјално потврдена тежината.

Досегашниот рекордер од 170 грамови го снела кокошка од Канарските острови.

Семејството Мартинес – Гера, гордите сопственици на кокошката –рекордер ги известиле медиумите за овој невообичаен случај за да може цел свет да дознае за јајцето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *