Categories
Сцена & Муабети

Кинеските пилоти не смеат да пијат на работа

Кинеските воени пилоти за прв пат добија и официјална забрана за консумирање алкохол со оброците во текот на работните денови.

Кинеските воени пилоти за прв пат добија и официјална забрана за консумирање алкохол со оброците во текот на работните денови.

“Со овој потег сакаме да го подобриме однесувањето во војската и да го одржиме угледот на воздухопловството“, вели еден воен претставник.

Според новите правила, војниците кои ќе го прекршат ова правило ги чека “укор, одземање на чинот или отпуштање“.

Во стражарските објекти и на паркинзите се поставени дигитални апарати за проверка на здивот со што ќе треба да се контролираат војниците дали ја почитуваат оваа наредба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *