Categories
Сцена & Муабети

Ќерката на Кидман, крстена по име на музата на Сидни Нолан

Никол Кидман и Кит Урбан ги открија причините за името кое и го дадоа на својата новородена ќерка.

Името  малечката Сандеј Роуз, го добила најверојатново чест на музата на австралискиот уметник Сидни Нолан, Сандеј Рид. Таткото на Никол изјави: -„Сум читал малку за Сандеј Рид и нејзиниот сопруг Џон како и за нејзината улога како движечка сила на уметниците на почетокот на дваесеттиот век.“

Имено воодушевени од името Сандеј, бабата и дедото Кидман го спомнале, а младите родители Кидман и Урбан го одбрале како име за нивната новородена ќеркичка. Сандеј исто така е и моминското презиме на бабата на Кит, Роуз.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *