Categories
Сцена & Муабети

Шокантната индиферентност на Италијаните

Италијанските весници, архиепископот и граѓанските организации беа згрозени од отсуството на почит на италијанците кон мртвите ромки.

Италијанските весници, архиепископот на областа Неапол и граѓанските организации беа згрозени од отсуството на почит на италијанците кон мртвите ромки.

Имено, на плажата во градчето Торегавета, две девојки од Рим се удавија во саботата додека пливале со уште две нивни другарки, а нивните тела беа оставени на плажата. Ромките дошле во Неапол со цел да питаат и продаваат бижутерија.

Италијанските посетители на плажата воопшто не биле вознемирени од мртвите тела на ромките и си продолжиле со секојдневните активности кои се прават на плажа како што е капењето и сончањето. Ова покажува за сеуште присутниот недостаток на респект и расизамот кој го имаат Италијанците кон Ромите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *