На насловната страна на Гугл вчера една овца возеше велосипед, чии тркала си правеа двете букви ОО од Гугл (Гоогле), додека денес едно прасе скока од скокалница.

За разлика од другите светски компании, кои мораа да ја платат употребата на олимписките симболи, Гугл тоа го прави бесплатно, а организаторите на ЛОИ во Пекинг дури велат дека се горди оти најголемиот светски интернет пребарувач им ја направил таа чест.

Kористењето на олимписките симболи, инаку, официјално е резервирано само за спонзорите на Игрите, кои плаќаат милиони долари за ексклузивното право на користење.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: