Categories
Сцена & Муабети

„Гугл“ излезе на пазарот со нов програм

Најпознатиот светски Интернет пребарувач „Гугл“ понуди тродимензионален увид на улиците на сите светски градови, со помош на сателит и програмот „Гугл Ерт“(Гоогле Еартх) под името „Стрит вју“ (“Street View”).

Најпознатиот светски Интернет пребарувач „Гугл“ понуди тродимензионален увид на улиците на сите светски градови, со помош на сателит и програмот „Гугл Ерт“(Гоогле Еартх) под името „Стрит вју“ (“Street View”).  „Гугл“ до сега нудеше поглед од птичја перспектива од речиси секое место на светот, но со својот нов програм овој Интернет пребарувач сега оди „чекор понапред“, јави денес Дојче Веле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *