Categories
Сцена & Муабети

Грција најопасно место за британските жени

Бројот на Британки силувани во Грција е рекордно висок, објави лондонскиот весник „Дејли мејл“.

Бројот на Британки силувани во Грција е рекордно висок, објави лондонскиот весник „Дејли мејл“.

Весникот наведува дека годинава се пријавени 41 силување на Британки во Грција.

„Просечно по десет Британки се силувани месечно во екот на туристичката сезона во Грција. Полицијата оценува дека до крајот на сезоната, 15 септември нивниот број ќе се зголеми. Во периодот 2006-2006 година во Грција биле силувани 48 Британки“, пишува „Дејли мејл“.

Но, силувачите најчесто се пијани Британци, потоа имигрантите од источноевропските земји, а на трето место се Грците.Лондонскиот весник истакнува дека грчките тајни служби доставиле до британското Министерство за надворешни работи извештај за однесувањето на Британците во странство.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *