Categories
Сцена & Муабети

Голи активисти ќе протестираат пред Амабсадата на Велика Британија во Белград

Здружението за заштита на правата на животните Слобода за животните ќе организира денеска протест пред Амбасадата на Велика Британија во Белград заради убивањето на црните мечки.

Здружението за заштита на правата на животните Слобода за животните ќе организира денеска протест пред Амбасадата на Велика Британија во Белград заради убивањето на црните мечки чие крзно се употебува за изработка на капите на британската Кралска гарда.

Во акцијата ќе учествуваат и активисти и членови на Организацијата за етичко однесување кон животните од Англија кои во знак на протест ќе бидат без облека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *