Categories
Сцена & Муабети

Германски турист нападнат од мечка на Карпатите

Германски турист е префрлен в болница откако вчера беше нападнат од мечка додека бил во својот шатор на Карпатите на место забрането за кампување, поради присуство на диви животни.

Германски турист е префрлен в болница откако вчера беше нападнат од мечка додека бил во својот шатор на Карпатите на место забрането за кампување, поради присуство на диви животни.

Мечката го нападнала и тешко ранила 26-годишниот турист, а шаторот е целосно уништен. Другите двајца Германци кои биле со него не се повредени.
Според информациите на локалните медиуми, на Карпатите живеат околу 7.500 мечки и често се случува да напаѓаат. Во мај оваа година мечка и нејзиното младенче се качија на третиот кат во зграда во потрага по храна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *