Франција ја укина забраната за продажба на оригиналната верзија од енергетскиот напиток „ред бул“, придржувајќи се на прописите на ЕУ кои налагаат овој напиток да се најде во продажба поради отсуство на сигурни докази за неговата штетност по здравјето на потрошувачите. Овој напиток во Франција е забранет пред 12 години поради стравување од зравствените официјални лица од непознати последици кои може да ги предизвика тауринот, хемиска состојка во „ред булот“, кој е забранет во неколку земји.
 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: