Categories
Сцена & Муабети

Дали сме сами во вселената

Со векови низ нашата цивилизација се провлекува прашањето: Дали сме сами во вселената?

 

За оние кои се по потрага на ова прашање еден ранч во Ново Мексико е нивната Мека. Се верува дека тука во 1947, на 100 км од Розвел беа најдени конкретни докази за постоењето на вознемјани. Ранчерот Мек Брејзел откри некои чудни остатоци на својот ранч. Воениот разузнавач Џеси Марсел, од базата во Розвел бил убеден дека остатоците не се од Земјава.

Тој ги ставил остатоците од летечката направа во автомобилот и ги одвел во воената база, но претходно им ги покажал на својата сопруга и својот син кој во 1986 за „АБЦ“ телевизиската куќа изјавил дека меѓу остатоците имало и тела на вонземјани.

Колку ова претставуваше медиска сензација на АБЦ телевизијата или обид за привлекување на внимание на еден стар изморен човек, според зборовите на еден од најголемите пистаели на научна фантастика Карл Саган едно е сигурно. „Ако сме сами во вселената, тогаш е неверојатно големо залудно потрошено пространство.“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *