Categories
Сцена & Муабети

Целосно помрачување на Сонцето в петок

Целосно помрачување на Сонцето ќе има во петок, а ќе може да се види само од најоддалечените делови на Земјината топка.

Целосно помрачување на Сонцето ќе има во петок, а ќе може да се види само од најоддалечените делови на Земјината топка.

Оваа ретка природна појава ќе може да се набљудува од североисточните брегови на Канада, од Гренланд, од делови на Русија, Кина и Монголија, вклучувајќи ја и пустината Гоби. Помрачувањето, како што најавуваат астрономите, ќе трае две минути и 27 секунди.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *