Categories
Сцена & Муабети

Новото продолжение на Бетмен, со најлукративен викенд на сите времиња

Бетмен го испрати Спајдермен во историјата како, филм со најдобар влезен викенд на сите времиња.

Бетмен го испрати Спајдермен во историјата како, филм со најдобар влезен викенд на сите времиња.

„Мрачниот витез“ инаку заработи рекордни 155,34 милиони американски долари за прикажувањето во својот прв викенд, со што го надмина викендот кој досега го држеше третотo продолжение на Спајдермен со заработени 151,1 милион долари во Мај месец минатата година.

Генералниот менаџер на одделот за дистрибуција на „Ворнер Брадерс“, Ден Фелдман изјави дека знаеле дека отворањето ќе биде големо, но ни во лудило не се надевале дека дека ќе загосподарат со пазарот. Се проценува дека филмот ќе заработи над 200 милиони долари пред крајот на оваа недела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *