Categories
Охрид

Скулптури пропратени со видео арт

Мултимедијален проект во рамките на фестивалот Охридско лето.

Авторот на скулптурите, Сергеј Цингулоски  ќе ги презентира пред јавноста како дел од мултимедијален проект. Уметничките дела се преставени во загодоча и поинаква естетика. Уметникот, им вдахнува индивидуална поетика и вон временска димензија на скулптурите.

Музиката на проектот е компонирана од Кокан Димушeски, а артот е на Сергеј Цингулоски, во режија на  Венцислав Стојаноски. Инаку ова е трета изложба на Сергеј Цингулоски  во неговиот роден град, а неодмана изложувал во познатата Спинакер галерија, во Херцег Нови.

Изложбата ќе биде отворена на 13 август и ќе трае до завршувањето на фестивалот Охридско лето, 20 –ти август.Изложбата на Цингулоски нема продажен карактер, а станува збор за автентични дела изработени од дрво, во специфична техника.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *