Categories
Охрид

Во Охрид сеуште се гради бесправно и тоа на големо

Во централното градско подрачје се прекршува одлуката за забрана за вршење на градежни работи.

 

Во централното градско подрачје се прекршува одлуката за забрана за вршење на градежни работи.

 Од локалната ова го потврдуваат. Објаснуваат дека излегуваат во пресрет за да се доврши подземната гаража во строгиот дел на градот. Во централното градско подрачје се прекршува одлуката за забрана за вршење на градежни работи. Од локалната ова го потврдуваат. Објаснуваат дека излегуваат во пресрет за да се доврши подземната гаража во строгиот дел на градот.

Одлуката за забрана за вршење на градежни работи во централното градско подрачје за време на летната туристичка сезона се прекршува реагираат дел од граѓаните. Ова го потврдуваат и од локалната самоуправа. Портпаролот на локалната самоуправа Никола Манески вели за да се заврши работата според планот на инвеститорот и градежната оператива на објектот до почетокот на август и да се стави во функција подземната гаража се даде можност со толеранција за овој случај. Со подземната гаража ќе се реши проблемот со паркинг местата за возилата и на граѓаните и на туристите додава Манески.

Инаку збараната за вршење на градежни работи ја изгласаа охридските советници и стапи на сила од 1 јули, а ќе трае до 31 август кога официјално и завршува туристичката сезона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *