Categories
Охрид

Објавени резултатите од матурата

Објавени се резултатите од полагањето на матурата. Од бирото за развој се задоволни од покажаното знаење на матурантите.

 

Објавени се резултатите од полагањето на матурата. Од бирото за развој се задоволни од покажаното знаење на матурантите.

Незадоволните матуранти, пак од полагањето на екстерната матура имаат право на приговор во следните два дена. За вложен приговор ќе мора да платат 2000 денари по предмет.

Објавени се прелиминарните резултати од полагањето на екстерните предмети од државната матура. Во гимназијата Св Климент Охридски со економски паралелки полагале 384 ученици на задолжителниот Македонски јазик и изборните странски јазик или Математика основно или напредно ниво. За тоа колку се задоволни од постигнатиот успех на матурантите од овој средношколски центар ќе се огласат утре,
откако ќе ги обработат податоците кои беа објавени во сите средношколски центри точно во 12 часот.

 

Од бирото за развој, пак се задоволни од покажаното знаење на матурантите во однос на пилот матурата. Незадоволните матуранти, пак од полагањето на екстерната матура имаат право на приговор во следните два дена.Но ,за вложен приговор ќе мора да платат 2000 денари по предмет.
За оние што не положија во првиот испитен рок, втор поправен ќе има за еден месец.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *