Пријавување за Global Game Jam, најголемиот интернационален настан за креирање на игри

Од 31ви јануари до 2ри февруари, во Охрид, Скопје и Битола, ќе се одржи годинешниот Global Game Jam, најголемиот интернационален настан за креирање на игри. Настанот се одржува истовремено на повеќе локации низ целиот свет во вид на 48­ часовен маратон.

 |   | 

Од 31ви јануари до 2ри февруари, во Охрид, Скопје и Битола, ќе се одржи годинешниот Global Game Jam, најголемиот интернационален настан за креирање на игри. Настанот се одржува истовремено на повеќе локации низ целиот свет во вид на 48­ часовен маратон. Оваа година, настанот е дел од International Game Developers Association (IGDA) и неговата цел е да ги обедини сите кои креираат или имаат желба да креираат игри и да поттикне креативност, соработка, едукација и експериментирање.
На Global Game Jam Macedonia досега учествувале 1800 учесници- професионалци, студенти, средношколци и ентузијасти од различни сфери, кои заедно креираат игри, разменуваат знаење и остваруваат контакти. Досега се создадени 179 видео игрa во прототип, од кои некои продолжиле да се развиваат во комерцијални продукти.

На настанот учествуваат професионалци и студенти од ИТ индустријата, девелопери, 2Д и 3Д артисти, графички дизајнери, саунд дизајнери, продуценти и гејм дизајнери, DATA scientest, експерти за монетизација и социјални медиуми, високо мотивирани, трендсетери и идни лидери во IT индустријата. Просечната возраст на учесниците е 25 години.

Global Game Jam Македонија 2020 очекува преку 300 учесници на локациите во Скопје, Битола и Охрид. За нив е обезбеден непрекинат интернет пристап,  оброци, грицки, пијалоци, простор за работа, простор за рекреација и одмор. Се очекува да продефилира публика од над 5000 луѓе на отварањето, затварањето и во текот на целиот настан.

Повеќе информации за настанот на web страната: http://gamejam.mk

Линкови за регистрација за Охрид :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTB-fvewzNH8kNjkZ5tBm9Fi3FF_374R5ZpVeeAYBghqIrzg/viewform

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top