50,82 отсто излезност во Охрид до 17 часот

Во Охрид до 17 часот своето гласачко право го оствариле 26 644 граѓани, односно 50,82 отсто, според последните информации на Државната изборна комисија.

 |   | 
ДИК

Во Охрид до 17 часот своето гласачко право го оствариле 26 644 граѓани, односно 50,82 отсто, според последните информации на Државната изборна комисија.

Струга – 22 680 или 36,94 %

Вевчани – 1 568 или 75,60 %

Дебрца – 2 380 или 54,74 %

Инаку, излезноста во вториот круг до 17 часот е за речиси 2 отсто повисока од првиот круг на локалните избори. Како што соопшти ДИК, според 83,29 отсто од обработените податоци одѕивот до 17 часот на ниво на држава е 42,85 проценти. Во првиот изборен круг, во истиот временски интервал таа изнесуваше 40, 98 отсто.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top