Categories
Македонија

Уништување марихуана во гостиварското село Неготино

По наредба на истражен судија, утрово во месноста Џуџубрезе во атарот на гостиварското село Неготино ќе бидат уништени диви насади на растението канабис сатива.

По наредба на истражен судија, утрово во месноста Џуџубрезе во атарот на гостиварското село Неготино ќе бидат уништени диви насади на растението канабис сатива, откриени од припадниците на полицијата од Гостивар.

Уништувањето со асистенција на полицијата ќе биде извршено од стручни лица од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.
МВР соопшти дека се работи за околу 1.000 растенија изникнати меѓу земјоделски насади на површина од околу три хектари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *