Categories
Македонија

Ден на македонската Армија

Денот на Армијата на Македонија (АРМ) – 18 август, денеска свечено ќе биде одбележан со низа пригодни манифестации.

 

Денот на Армијата на Македонија (АРМ) – 18 август, денеска свечено ќе биде одбележан со низа пригодни манифестации. Централната свеченост ќе се одржи претпладнево пред зградата на Министерството за одбрана и Генералштабот (ГШ) на АРМ во присуство на државниот и армискиот врв, владини претставници, пратеници и на дипломатскиот кор во земјата.

Пригоден говор на свеченоста по повод Денот на АРМ треба да има претседателот на државата и врховен командант на вооружените сили Бранко Црвенковски.На свеченоста е предвидена и церемонија на пензионирање и унапредување на генерали на АРМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *