Categories
Македонија

Ценовникот на ЈП „Македонска радиодифузија“ неприфатлив за приватните РТВ станици

Приватните радио и телевизискки станици реагираат на цените за користење на предавателите.

Приватните радио и телевизискки станици реагираат на цените за користење на предавателите.Тие бараат интервентно повлекување на ценовникот за користење на предавателите на ЈП „Македонска радиодифузија”.

За таа цел предвидено е тие денеска во Скопје да одржат работна средба со министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски, на кого ќе му ги изнесат своите барања.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *