Categories
Македонија

Бесплатно вонтелесно оплодување

Бесплатно користење на правото на биомедицинско потпомогнато оплодување, од денеска ќе добијат сите осигуреници, соопшти Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ).

Бесплатно користење на правото на биомедицинско потпомогнато оплодување, од денеска ќе добијат сите осигуреници, соопшти Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ).

Согласно правилниците, на ФЗОМ имаат право на 3 обида за биомедицинско потпомогнато оплодување во сите здравствени установи со кои ФЗОМ има склучено договор.  На осигурениците им се гарантира остварување на правото, само со уплата на вообичаената партиципација за здравствената услуга, се наведува во соопштението.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *