Балкан - Balkan tours

Византиска Балканска Тура

10 дена/9ноќи тура

Византиската империја е една од империите кои трајно оставиле белег врз историјата на човештвото. Средбата на две различни култури Грчко-римската и Оренталната ја раѓа Византиската империја а од тој спој и Христијанството. Со оваа тура ќе имате можност да ги видите најзначајните градови и културни достигнувања на Византија.

Класична Грција

8 дена/7ноќи тура

Грција – лулката на западната цивилизација  и ден денес сеуште го буди љубопитството на многубројните посетители. Животот на големите освојувачи, филозофи, поети и мноштвото Богови и Божици од грчкиот пантенон се доволна причина да учествувате во оваа спектакуларна тура назад во минатото...

Србија

8 дена/7ноќи тура

Србија се наоѓа во центарот на Балканот и е крстосница на различни култури од Европа и Азија. Нејзиниот главен град Белград е динамичен и секогаш раздвижен. Тука можеби и најдобро се забележува средбата на Европа и Азија. Посета на Нови Сад, Златибор... исто така ќе го почуствувате и селскиот живот на внатрешноста на Србија,,,

Албанија - Елбасан, Тирана, Драч

целодневна тура

Доживејте је Албанија со сите нејзини контрасти, убавини и негативности... Космополитската Тирана наспроти планинските села, малечките пазари со свежи производи наспроти екстравагантите ресторани, супер брзите мерцедеси наспроти запрежните коли, долгите песочни плажи наспроти...

Косово и Македонија

6 дена/5ноќи тура

Посета на најзначајните споменици во Косово и Македонија. Динамичното и енергично Косово и неговите најзначајни споменици од сите култури кои опстојувале на тие простори. Посетата на Охрид, Битола, Скопје ќе ви доловат различни аспекти од културата на Македонија и нејзините природни убавини...