За Нас

  За Нас   Име на медиумот: Друштво за интернет медиуми Портал ТВМ дооел Охрид Дата на основање: 25.08 2008 Адреса: Петар Чаулев 26, 6000 Охрид Тел:+ 389 46 231-400 Факс:+ 389 46 231-401  E-mail: portaltvm@gmail.com https://tvm.mk/   Уредувачка политика: Отвореноста на tvm.mk и Портал ТВМ за разни ставови и гледања на разни прашања и состојби, од сите сфери на живеење и работа, е максимално остварена со отстапување на програмата на разни консументи, здруженија, политички партии, асоцијации, поединци и сл. Уредувачката политика на овој медиум, во основа и единствено е определена со: независно,...

Continue reading

Политика на Приватност

Политика на приватност Oваа политика за приватност стапува на сила на 01.08 2021 Политиката на приватност дава општи информации за обработката на личните податоци кога ја посетувате нашата веб-страна и/или користите некоја од нашите услуги преку истата. Ги собираме само оние лични податоци кои се неопходни да ги оствариме нашите законски задачи и овластувања. Контролор на збирки на лични податоци Контролор на личните податоци е Друштво за интернет медиуми Портал ТВМ Охрид, со седиште на Петар Чаулев 26, 6000 Охрид, Република Северна Македонија. Личните податоци се обработуваат во согласност...

Continue reading

Правила за користење

Правила за користење на веб страницата   Oвие правила за користење стапуваат на сила на 01.08 2021   Добредојдовте на веб-страницата tvm.mk во сопственост на Друштво за интернет медиуми Портал ТВМ Охрид, во понатамошен текст – Портал ТВМ. Со користење на кој било дел од порталот “tvm.mk”, автоматски ги прифаќате сите тековни правила за употреба. Од корисниците се бара редовно да ги читаат правилата за употреба и се смета дека корисниците континуирано го користат порталот „tvm.mk“, или кој било дел од него, во секое време се запознаени со тековните правила за употреба и дека...

Continue reading

Донев: 4 години власта на СДСМ, двојно повисоки цени за надоместок на колектор

СДСМ ветуваа комплетна санација на колекторскиот систем во охридско-струшкиот регион, но граѓаните единствено добија двојно поголеми сметки за колектор, нови директори и нови непродуктивни вработувања, обвини денеска на прес конференција, претседателот на охридскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ, Сашо Донев. СДСМ ветуваа комплетна санација на колекторскиот систем во охридско-струшкиот регион, но граѓаните единствено добија двојно поголеми сметки за колектор, нови директори и нови непродуктивни вработувања, обвини денеска на прес конференција, претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ-Охрид, Сашо Донев.   „Граѓаните...

Continue reading

Професорот Марјан Радески од Охрид добитник на признанието Просветен работник за 2019/2020 год

Признанијата денеска им ги додели Министерката за образование и наука Мила Царовска. Професорот Марјан Радески од Охрид, директор на ОУТУ „Ванчо Питошески“ е меѓу 4цата добитници на државното признание просветен работник за учебната 2019/2020 година. Покрај Радески, признанието го добија и професорите Штефица Ујчик од Куманово, Добри Јовевски од Крива Паланка и педагогот Маринела Бошева од Скопје. Признанијата денеска им ги додели Министерката за образование и наука Мила Царовска.  Честитајќи им на наставниците кои со својот труд, креативност, иновативност и посветеност кон децата вклучени во...

Continue reading

Охридските советници ќе одлучуваат дали градот ќе се збратими со Нови Пазар

40 советници од Нови  Пазар  град веќе дале согласност за воспоставување на соработка со Охрид. Двата градови ќе соработуваат на туристички, културолошки и економски план. Охридските советници наскоро ќе одлучуваат дали ќе дадат согласност за потпишување на договор за збратимување на Охрид со градот Нови Пазар кој се наоѓа во јужниот дел од Србија. Нови Пазар е главен економски и културен центар, како и најголем град во јужниот регион Санџак. Нови Пазар има 120.000 жители, а срцата на новопазарци ги освоиле 20 тината млади охриѓани од Акцијашкиот клуб Брег на Младоста кои биле дел од 150 акцијаши...

Continue reading

Како анализите на квалитетот на водата да се достапни секојдневно до граѓаните?

Резултатаите од анализите на квалитетот на водата јавно се објавуваат само во случај кога се констатира лош квалитет, укажуваат од Центарот за јавно здравје. Доколку имаат интерес претпријатијата кои стопанисуваат со водата може секојдневно да го објавуваат квалитетот на водата. Охриѓани пијат квалитетна вода, но не и жителите од околните села чии месни заедници управуваат сами со месните водоводи. Од Центарот за јавно здравје посочуваат која е нивна должност при објавување на резулатите од испитуваната вода во градскиот водовод. Во лабораторите на центарот се прават секојдневни физичко-хемиски...

Continue reading

Сугарески: Туристичка ќе се реконструира

Министерот за транспорт и врски, Горан  Сугарески денес при посетата на градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски најави реконструкција на булевар Туристичка. Градежните работи треба да започнат за петнаесеттина дена. Покрај овој, есенва ќе започнат уште многу инфраструктурни проекти низ градов. Туристичка ќе се реконструира. Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески денес при посетата на градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски најави градежни зафати на патот од влезот на Охрид до Билјанини извори, како и на патниот правец Охрид-Св. Наум. Оваа есен, рече Сугарески Охрид ќе биде едно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top