ПОСЛЕДНИОТ ЈАНИЧАР

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТОК 21 ЧАСОТ   РУСКА ТЕЛЕНОВЕЛА   Секој работен ден на програмата на ТВМ ТелевизијА, не пропуштајте ја љубовната приказна за последиот јаничар Алтан. Дали ќе надвладеат љубовните чувства кон младата и убава русинка, или обврската и повикот кон турксата круна, секој работен ден на програмата на ТВМ „ПОСЛЕДНИОТ ЈАНИЧАР“.  

Continue reading

БЛАГОРОДНИЧКИ

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТОК 17:30 Руска теленовела “Благороднички” е нова руска историска теленовела која е снимена од продукцијата “Новелла” (продукцијата на руската теленовела “Кармелита”) и емитувана на “Россия1” од 4 октомври 2010 год. Богато костимирана и снимана на автентични локации, серијата е сместена во 1877 година, кога царска Русија е во војна со Турција, но фокусот е на тогаш надалеку познатиот Институт за девици благороднички, еден вид затворен интернат-гимназија која ја посетуваат исклучиво девојки кои се подготвуваат по матурата верно да ,служат,...

Continue reading

МАСТРАФ МУАБЕТ

ПЕТОК 20 ЧАСОТ ЗАБАВЕН МАГАЗИН   Најдобрите приказни за мајсторијата на живеењето! За вкусовите, тајните состојки, екстарактите на убавината, визиите и сенсот за уметноста. Со најубавите луѓе, на најубавите места, онаму каде што дома си е навистина дома. Искрено, непосредно, и од душа Мастраф Муабет, ново поглавје на добра дружба. ГЛЕДАЈТЕ „МАСТРАФ МУАБЕТ“ ПЕТОК 20 ЧАСОТ    

Continue reading

СТАДИОН

ПОНЕДЕЛНИК 13:00 ДЕБАТНА ЕМИСИЈА   „Неопходна ни е дебата. Се помалку време поминуваме во разговор едни со други и што е најлошо се помалку ги слушаме другите. Социјалните мрежи се полни со говор на омраза, навреди, гнев… Велат дека молчењето е злато. Но, дали е така? Молчењето ја убива демократијата. Ако вие не зборувате и уште поважно не ги слушате другите, тогаш вие сте далеку од решение“, вели уредникот и водител на емисијата „Стадион“ Столе Наумов. Демократија е да научиме да ги прифатиме различните и различностите. Гледајте „Стадион“ затоа што „Стадион“ е единствена емисија што...

Continue reading

ИГРАН ФИЛМ

ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТОК 22:30   Гледањето филмови е добар начин да се забавувате. Секоj работен ден ТВМ Телевизија ви нуди голема разновидност на играни филмови, од различни жанрови, па затоа не е секогаш лесно да се избере кој сакаме да го видиме. Разновидноста на типовите филмови ја разгорува нашата имагинација. Страшен филм, авантуристички филм или комедија, сите од нив тие прават да чувствуваме различни емоции кои ги збогатуваат нашите животи, но изборот секогаш е ваш. Од понеделник до петок, во 22:30 на ТВМ телевизијА, термин за игран филм.  

Continue reading

ГОТВИМЕ СО МАЈА

ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТОК 16:30 КУЛИНАРСКО ШОУ   Кулинарско шоу со Маја Лазаревска, за вкусни, брзи и едноставни рецепти за модерни домаќинки.  За да подготвите вкусен оброк не е потребно да го поминете цел ден во кујна. Гледајте ТВМ ТелевизијА и кулинарското шоу „Готвиме со Маја“ секој работен ден во 16:30.  

Continue reading

ПЕПЕЛ

НЕДЕЛА 22:30 Руска телевизиска серија   Секој викенд во 22:30 на програмата на ТВМ ТелевизијА, руската телевизиска серија „Пепел“. Не пропуштајте ја приказната за Игор Петров, командант во една од единиците на Црвената Армија, играта за замена на неговиот идентитет со крадецот познат како „Пепел“. После новиот почеток кој оваа игра на двајцата ќе им го овозможи,  едниот од нив ќе направи херојски дела, а другиот ќе биде приморан да стане водач на одметниците. НЕДЕЛА 22:30 премиера на програмата на ТВМ ТелевизијА.    

Continue reading

ПРАШАЛНИК

ПЕТОК 17:30 Со Соња Рилковска Аудио-визуелна аргументирана дискусија на ТВМ телевизија, „Прашалник“, со уредникот и водител Соња Рилкоска, петок во 17:30 на ТВМ ТелевизијА.     Секој втор петок во месецот, во 17:30 гледачите ќе може да уживаат во вистинска дебата за најразлични теми од општественото живеење од Охрид.   Граѓаните исто така ќе бидат вклучени преку можноста да постават прашање преку социјалните мрежи, телефон или мејл адреса.    

Continue reading

  • 1
  • 2


© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top