Петровац

Петровац е мало приморско место кое се одликува со блага медитеранска клима со скоро 300 сончеви денови во годината,  со бројни заливи, долги плажи и заливи најубави на Јадранот.

Најпознати плажи се: Дробни песак, Лучице и Буљарица.

Петровац го красат маслинки, портокали, ловор, лимони, леандри.

Хотел ,,Big Enex,, 2*